Pozitiva kao stil života

Da li je moguće biti srećan sve vreme?
-DA! Da li je teško doći do tog stadijuma?
-Kako se uzme. Neophodno je shvatiti jednu stvar - sreća je stvar odluke.
Morate odlučiti da budete srećni jer sreću kao emociju ne izaziva niko i ništa drugo sem Vas samih. Jer je sreća i stanje uma. Ako mislite da je sreća položen ispit - nije. Ako mislite da je sreća novac - nije. Nije ni nova torba, ni manje koligorama, ni idealan partner, jer ako niste srećni bez svega ovoga - nećete ni sa njim... Ili bar nećete dugo. Jer sve ovo su stvari koje Vam izazivaju osećaj sreće, koji je prividan i privremen. Jer, ako sreću vežete za konkretne stvari VI je uslovljavate. Koliko puta ste rekli sebi "biću srećna ako se desi to i to". Što znači BIĆU SREĆAN POD USLOVOM DA... Ako se to ne desi razočaraćete se jer ste se vezali za očekivanje.
Ako ste se i vezali za očekivanje koje se ispuni bićete srećni odredjeno vreme. Dok ne dodje neki drugi uslov, neka druga stvar za koju ćete vezati sreću i tako će biti u nedogled. A mogli biste da bude srećni sve vreme, svaki dan. Bez da išta očekujete. To je daaaaaaaaleko manji napor. Kad shvatite da je sreća zaista stvar odluke donećete odluku da BUDETE SREĆNI. Ne vezujte je ni za šta. Ili je vežite za to što dišete, što ste živi. I neka Vam onda ti budu razlozi za sreću.
Za to treba vremena, ali kad jednom osvestite sve ovo i postanete istinski srećni, kad sreća postane vaša domimantna emocija, život se menja iz korena. Kad Vam ne budu trebali razlozi za sreću - biće ih sve više... A znate li šta je fascinantno? - Neće Vam biti potrebni! 😉

Коментари

Популарни постови